Laatste nieuws

Laatste informatie voor de deelnemers aan de 40e Grenslandklassieker: Grensland Extreem

In de startlocatie ligt het startnummer gereed met naam, afstand en een noodnummer. Gebruik dit nummer ook alleen als noodnummer. Mensen met pech onderweg proberen we zoveel als mogelijk te helpen. Het team van Roger Wijnen zal de hele dag bij de verzorgingspost in Sippenaeken aanwezig zijn voor technische assistentie bij een defect aan je fiets en er zijn een tweetal mobiele posten. Ondersteuning is kosteloos behoudens materialen. Maakt u gebruik van deze service: denk dan ook even aan het goede doel.

 

U neemt deel op eigen risico zoals ook in andere jaren het geval was. Houd de natuur en omgeving schoon en gedraag je als een vrouw/heer in het verkeer (zie inschrijving).


Parkeren
Bij de startlocatie brasserie Merode is ruime, gratis parkeergelegenheid. Mocht deze vol zijn dan kunt u de nabijgelegen parkeerplaats bij Scholengemeenschap Groenewald en de sportvelden gebruiken. De route daarheen is met pijlen aangegeven.
De politie controleert streng en deelt bekeuringen uit bij parkeren buiten de vakken of in de groenvoorziening (gazons). Wees gewaarschuwd!

Start / Route
Starten kan van 8:00 tot 9:00 uur.
Er is gerekend met een gemiddelde snelheid van 30km/uur (snelst) en 20 km/uur.
Netto afstanden;
-    100km route: 103 km en 1400 hm
-    130km route: 125km en 1800 hm (bron GPSIES).
De route van 130km heeft drie extra lussen (splitsingen).  Als je gaandeweg besluit dat je km ’s extra wil maken is dit geen probleem je mag een of meerdere extra lussen toevoegen aan de route van 100km.

In de email die de deelnemers hebben ontvangen staan links om de routebeschrijvingen en de GPX-bestanden van de routes te downloaden. Zo nodig zult u het GPX  bestand moeten converteren zodat dit geschikt is voor uw eigen GPS. U kunt de routes ook bekijken op de Routekaarten.

Verzorging

 • Brasserie Merode:

- ontvangst met koffie/thee
- uitreiking startnummer, muntje voor vlaai  op P1 , tie raps en een reep

 • Hulp onderweg is beschikbaar, eventueel met vervoer terug naar de startplaats
 • Pauzeplaats in Sippenaeken na ca. 50 km (route 100km) en 55km (route 130km):

- met vlaai, repen, koeken en sportdrank. Uiteraard kun je ook op het mooie terras voor eigen rekening een consumptie nemen.
- EHBO en kleine reparatie service

 •  Fromberg na ca. 60km (route 100km) en 85km route (130km):  

- Stop and Go verzorging met banaan en water.

 •  Brasserie Merode: pasta volgens opgave en EHBO.

 

Verkeer
In het Heuvelland zijn er diverse activiteiten, hou hier rekening mee. Op sommige plaatsen kan het, zeker in de middag, erg druk zijn.

Er zijn diverse kleine wegen in de route opgenomen. Als gevolg van lokale hoosbuien afgelopen week kan er op vooral die plaatsen leem en grind op de weg liggen. Houd hier rekening mee.
Zondag wordt ook de Ronde van Zuid Limburg gereden. Alleen de laatste deelnemers krijgen hier mogelijk mee te maken op het einde van de rit. Volg in dat geval de aanwijzingen op.
Neem de verkeersregels in acht, het is een toertocht.

Tenslotte nog het volgende:

 • De organisatie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor ongelukken en pech onderweg.
 • De organisatie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor diefstal of beschadiging van fietsen ed. bij de start/finish en op de pauzeplaatsen. Tevens niet voor persoonlijke bezittingen bij het gebruik van de kleedlokalen en douchegelegenheid in sportzaal Merode.
 • Bovenstaande houdt tevens in dat het gebruik van de fietsenstalling voor eigen risico is. Maak gebruik van eigen slotje, ook op de pauzeplaatsen. Helaas worden bij toertochten regelmatig fietsen gestolen, laat het niet jouw fiets zijn.

 

LAATSTE TIPS:

 • VERGEET UW FIETSSCHOENEN EN HELM NIET.
 • DRUK DE EMAIL AF EN CONTROLEER OF HET STARTNUMMER GOED STAAT AFGEDRUKT.
 • HOUDT U AAN DE VERKEERSREGELS. DE BELGISCHE POLITIE CONTROLEERT REGELMATIG BIJ TOERTOCHTEN! DIT IS BEPALEND VOOR DE CONTINUÏTEIT VAN ONZE TOCHTEN.
 • OP DE VERZORGINGSPLAATSEN KUNT U AFVAL GESCHEIDEN DEPONEREN.


Inlichtingen :
Nadere informatie kunt U telefonisch opvragen bij: Theo Stratermans (0031(0)6-18308322).

Emailadres: info@wtcgrensland.nl

 

Reacties
Laat een reactie achter op de website hoe je deze versie hebt beleefd.

Veel plezier en tot ziens in 2019